Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Rövid áttekintés arról, hogy mit is jelent ez a 4 fogalom, hogyan hatnak egymásra, kik vagyunk mi valójában, és milyen hatással van ez a mentális és a testi életünkre

Fontos, hogy ami itt elhangzik, az az én megélésem, és megértésem addig a pillanatig, amíg ez megszületett. Ezeket a definíciókat azért hoztam létre, hogy könnyebben szót értsünk, azt értsd meg a mondandómból, amit én üzenni szeretnék. Ehhez szükségesnek tartom, hogy összehangoljuk az egyes szavak mögé értett energiát, jelentést.

Az emberi létezés több szintből áll: a test, a lélek, a szellem, az elme/egó párosából. Mindegyik szint különféle hatásokból jött létre, van jelen az életed részeként, és eltérő módon hatnak ránk. Fontos megjegyeznem, ha ez a 4 egység egyensúlyban van, akkor te megélheted a belső békéd, és az intuíciód.

Test:

A fizikai test a testi valóságunkat és anyagi jelenlétünket reprezentálja. Ez az, amit látunk, érzékelünk és tapasztalunk a fizikai érzékszerveinken keresztül. A testünk az, amiben élünk és kifejezzük magunkat a fizikai, teremtett világban. A fizikai testünk az a szint, ahol pl.: a generációs minták közvetlenül észlelhetők, az anyaméhben eltöltött idő tapasztalatai és az 0-7 éves kor közötti időszak tapasztalatai befolyásolják a testi válaszreakcióinkat, úgy a generációk óta ismétlődő fizikai és érzelmi reakciók is nyomot hagyhatnak a testünkben. Ezek, a lélek, elme/Ego által összegyűjtött tapasztalatok alapján formálódik a test, pozitív, vagy negatív irányban.  

    Lélek:

    A lélek azon belső dimenzió, amely tartalmazza karmikus, pozitív és negatív csomagjainkat, valamint ezekhez kapcsolódó hiteket, hitrendszereket, nézőpontokat és érzelmi reakciókat. Ez a részünk tartalmazza az élményeink által formált minőségeket és azokat az energetikai lenyomatokat, amelyek befolyásolják viselkedésünket és érzéseinket. Ez azt jelenti, hogy azok a karmikus terheink és tanulságaink, amelyekkel újra és újra szembesülünk, hatással vannak arra, hogy milyen élethelyzeteket vonzunk be. Ezért választjuk azt a családot, ahová beszületünk, mert ők vezetnek ezen karmikus leckéken keresztül végig minket, és segítik a tapasztalást pozitív vagy negatív tükrök tartásával

    Szellem:

    A szellem az a tapasztaló lényünk, amely az örökkévaló idők óta létezik, és amely minden életünk során jelen van. A szellem az a minőség, amely az Egy, a forrás egy részét képviseli, és rajtunk keresztül tapasztalja meg önmagát. Amikor visszahelyezzük tudatunkat ehhez a szellemi dimenzióhoz, egyesülünk mindennel és mindenkivel, és átélhetjük a globális Egy-tapasztalást. Ebben az állapotban mindent láthatunk, érezhetünk, megélhetünk és elérhetünk, ami jelen van az univerzális tudatosság és egység tapasztalatában.

    Elme/Ego:

    Az elme és az ego azok a részek, amelyek a jelen életünkben formálódnak, és amelyeket a generációs minták, a családi hiedelmek és a társadalmi elvárások erőteljesen befolyásolnak. Az elme és az ego azonosulást hoz létre ezekkel a mintákkal, és azok alapján éli, teremti az életét. Másképp megfogalmazva: Ezek a fix nézőpontok és megoldási stratégiák kialakítják azt a szubjektív valóságot, amelyben élek és amit érzékelek.

    Az elme az eszközünk arra, hogy feldolgozzuk és értelmezzük az tapasztalatainkat, míg az ego gyakran védekezési mechanizmusokkal és identitással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha ezt tudjuk, és elkezdjük formálni, akkor nagyszerű, boldog, áramlással teli életet élhetünk.

    Az elme és az ego lehetőséget nyújtanak arra, hogy felismerjük és átértékeljük magunkban ezeket a hiedelmeket és sémákat. Amikor ráébredünk arra, hogy ezek a nézőpontok nem mereven rögzítettek, hanem változtathatóak és módosíthatóak, az elme és az ego segíthetnek abban, hogy kibontakozzuk és új tapasztalásokat éljünk meg. Ezáltal elkerülhetjük, hogy ismételten ugyanazokat a mintákat és hiedelmeket manifesztáljuk újra és újra az életünkben.

    Összefoglalás:

    Az elme/ego, a test, a lélek és a szellem megismerése és az ezek közötti harmónia kialakítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy egy egyensúlyi állapotot építsünk fel az életünkben. Az ezekkel való mélyebb kapcsolat felismerése és megértése segít nekünk abban, hogy tudatosan irányítsuk az életünket és ezáltal egy varázslatos jövőt teremtsünk magunknak.

    A következő blogbejegyzéseken keresztül konkrétabb GyógyítóTér ismereteket hozok el nektek, példákkal és eszközökkel. Ezek segíteni fognak nektek abban, hogy hogyan kapcsolódj a különböző részekhez és hogyan hozz létre változást az életedben, amikor észreveszed, hogy a jelenlegi nézőpontod vagy működési módod korlátokat szab neked. Kövesd a következő blog bejegyzéseket, ha további mélyebb megértést és gyakorlati útmutatást szeretnél kapni az életed kiegyensúlyozásához és fejlődésed támogatásához.

    Ha úgy érzed, hogy a blogbejegyzésem hasznos lehet mások számára is, kérlek oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, akiknek segítséget nyújthatnak ezek az ismeretek.

    Köszönöm: Anita

    Ajánlott cikkek