Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Kinek mit jelent az, hogy tudatos szülő?

Tudatos a gyerek egészséges étkezésében? Oktatásában? A megvásárolt játékok kiválasztásában? Környezettudatossá nevelésében? Esetleg következetes és célorientált a gyerek jövőjét illetően? 

Ez a cikk sorozat arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ismerd meg a saját érzelmeidet, a reakcióid mögötti mozgatórugókat és tanítsd meg erre a gyerekedet is. Ha tudatossá válsz a lelki egészség megteremtésében, azzal nagyon sokat teszel a fizikai test egészségéért is!

Tanuld meg külső szemlélőként figyelni magad. 

  • Vedd észre, ha megy fel benned a pumpa és lépj ki a szituációból, amíg nincs jobb eszköz a kezedben. 
  • Légy éber arra, hogy egy általad alkalmazott szabály a gyereknevelésben honnan jön: generációs minta, párod elvárása, a könyvek ezt írják, stb. Mered ezek ellenére másképp csinálni? Csak egy példa: 5-6 éves korig a gyereknek szüksége van a délutáni alvásra. És ha a te gyerekednek nincs erre szüksége? Vagy szüksége van rá, de valami miatt nagyon ellenáll? Miért?
  • Én vagyok a szülő, enyém az utolsó szó … bármi áron. Honnan ered ez a hozzáállást?
  • Sokszor megbánt ahogy hozzám szól vagy amit mond a gyerek (férj, feleség, anyós, bárki). Miért mondja amit mond? Mi az ami abban annyira szíven talál?

Ha megtanulod a saját működésedet tudatosan figyelni és irányítani, az automatikusan megmutatkozik a nevelésben és minden más területén az életednek. 

Ha ezt a fajta tudatosságot nem kezeled titokként, hanem nyiltan, akkor azzal példát mutatsz a gyerekednek és másoknak is. A gyereknevelés a példamutatással kezdődik.

A tudatosság minden területen segíti a magasabb minőségű életet: egészség, boldogság, könnyedség, elégedettség, stb.

Gyere el konzultációnkra, tanfolyamainkra, olvasd blogjainkat, kövesd facebook oldalunkat, hogy átadhassuk tudásunkat. 

Várunk szerettel!

Ezl a téma nagyon sok gondolatot hozott fel. Olvass róla tovább: Tudatos szülő 3.

Ajánlott cikkek