Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Egy gyermek születése nem csak az anya, de az apa és az egész család életében nagy változást hoz. Sok öröm és boldogság van benne, de ha őszinte akarsz lenni mint szülő, akkor biztos van benne félelem, aggodalom, türelmetlenség és elégedetlenség is. Jó esetben ezek múló érzések, amit csak egy élethelyzet alakít és rövid idő alatt eltűnik. Ha nem, akkor foglalkozni kell vele, mert minél tovább halogatjuk a megoldást, annál mélyebb sebeket okoz a lelkünkben. 

Ha úgy érzed, hogy próbálod jelezni a párod felé a problémát, de nincs változás, akkor még addig érdemes egy harmadik felet bevonni a kommunkációba, amíg nem nagy a baj. Sokszor nem azért nincs változás, mert a másik nem akarja hogy jól érezd magad a bőrödben, hanem miután ő nem érzi, az ő nézőpontjából olyan, mintha a probléma nem is létezne. Érti amit mondasz, de nem érzi a problémát, vagy legalábbis nem érzi nagy problémának, ezért nem helyez rá hangsúlyt. 

A hozzánk forduló pároknál minden esetben elhangzik: Tényleg? Miért nem mondtad? 

Gyakori hitrendszerek:

  • Ha az a hited, hogy nem lehetsz elég jó férj vagy apa, akkor az élet ezt fogja visszaigazolni. 
  • Az a hited, hogy a férfi dolga, hogy dolgozzon és pénzt keressen és ha ez teljesül, akkor mindenki boldog körülötted. Ha mégse, azt észre se veszed.
  • Ha félsz, hogy erőszakossá válsz, miközben ez soha nem volt rád jellemző – tehát valójában semmi okod arra, hogy ettől szorongj -, akkor lehet, hogy képtelen leszel kereteket adó, határozott apa lenni. (Nem a szabad nevelés ellen szólok!)

Hozzánk forduló férfiak problémái közül néhány:

  • Hiányolják a korábban rájuk irányuló figyelmet. 
  • Minden a gyerek körül forog, nem tud kapcsolódni a feleségével.
  • Kirekesztettnek érzi magát a anya-gyermek harmóniája miatt.

Ezeknél a problémáknál megnézzük, hogy miért érzi ezt a férfi. Honnan eredhet az a veszteség érzés, ami ezeket az érzéseket előhívja, táplálja?

  • Az apa gyerekkorában megélte a mellőzöttség érzését, az a régi trauma nem lett feloldva, ezért itt újra aktiválódott.
  • Generációs mintából, ahol a felmenők valamelyike ezt élte meg mint apa és az apává válás aktíválta az örökölt mintát. Ez valójában nem az apa, hanem felmenője érzései!
  • Régmúlt életekben előfordulhatott, hogy apaként elveszette családját, gyermekét, ezért a gyerek születése aktíválja az ott megélt magányt és bánatot.

Ezek a példák rámutatnak, hogy milyen szerteágazó lehet egy probléma gyökere. Ezeket a negatív érzéseket, energiákat érdemes feloldani nem csak saját magunk miatt, hanem családunk és gyermekünk jövője miatt. Ha oldjuk a traumát, az nem csak a mi életünkben, hanem a generációkból és a régmúlt életekből is oldódik!

Ha szeretnél többet tudni a GyógyítóTér technikáról, akkor gyere el egy konzultációra, tanfolyamainkra, olvasd el a honlapon található információkat vagy kövess facebook oldalunkon.

Várunk szeretettel!

Olvass tovább a témáról: Párkapcsolat a gyerek születése után – Anya lettem

Ajánlott cikkek