Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

A tudatosság segít, hogy észrevedd a problémákat elindító pillanatokat. Ha kifejleszted magadban azt az éberséget, hogy lásd magad külső szemlélőként, akkor a beindító pillanatokat észre fogod venni.

Sokszor egy fél mondat is ki tudja váltani az elégedetlenség, neheztelés, szégyen, érdemtelenség, stb. érzését.  

Ha ez az érzés nem múlik el 1-2 nap alatt, és csak a történteken rágódsz, ezzel még jobban felerősíted az eredeti érzést, sőt, további társ-érzéseket generálhatsz, elindítva egy negatív spirált. Ez a lavina nem pár hét alatt fut végig, sokkal inkább hónapok vagy évek, mire már annyira nagyra nő, hogy nem is érted, hogy kerültél oda. 

Ennek az eredménye lehet betegség, pszichés probléma vagy egy élethelyzet gyökeres megváltozása. Ezek egymásra gyakorolt hatása is gyakori attól függően, hogy mikor ismerjük fel, hogy segítséget kell kérni. Ha idáig nő egy probléma, akkor már nehéz magunkat kihúzni a bajból, érdemes bevonni valakit, aki érzelmileg kívül maradva, rálát a problémára.

A fent leírtakra egy tipikus példa: A párod úgy szólt hozzád, úgy reagált vagy épp nem reagált valamire, hogy az nagyon rosszul esik neked. Ez az érzés még másnap, sőt harmadnap is benned van, ezért a hozzáállásodat napokig ez az érzés irányítja. Emiatt a másik félben is elindulhat ami nálad, így nem ér véget, ha csak fel nem ismeritek és fel nem oldjátok a problémát. Egy ilyen csatározásnak nem ritkán válás vagy betegség a vége! Persze ehhez évek, évtizedek kellenek! Nem a szóváltás, az egyet nem értés, az odaszólás vezet a nem várt végkifejlethez, hanem ezeknek az eseményeknek a feloldása, megértése hiányzik!

Miért húztad fel magad azon amit a másik mondott vagy csinált? Miért csinálta a másik azt amit? Milyen gondolatok és érzések voltak benned, és milyen a másikban az esemény alatt és után? 

Soha ne feltételezd, hogy a másik ugyanazt élte meg, amit te! Azt se feltételezd, hogy tudja, hogy mit érzel! Nagy valószínűséggel te se azt vetted, amit ő üzenni akart. Mindenki, minden szituációban mást lát, hall, érzékel. 

Miért?

Az egész lényünket meghatározzák a kövezekő körülmények:

  • Miket éltünk meg születésünktől fogva – hogy telt a gyerekkorunk, hogy viszonyultak hozzánk a szülők, felnőttek, testvérek, kortársak. Milyen társadalmi osztályba, kultúrába nevelekedtünk.
  • Milyenek voltak születésünk körülményei, az anyaméhben történtek, a szüleink szándéka hogy megszülessünk-e.
  • Milyen mintákat vettünk át őseinktől. Ezek a generációs minták különböző élethelyzetben kapcsolnak be. Hathatnak pozitívan vagy negatívan az életünkre.
  • Előző életeinkből eredő hitrendszereink erősen hatnak jelen életünkre. 

Ha a cikk elején említett “bántó félmondat” okát a történtek után feltárod és elengeded, akkor a helyzet által tanultál valamit magadról és a másikról is, nem beszélve arról, hogy nem marad benned tüske a másikkal szemben. Hogy valami miért és mennyire bánt meg, az a korábbi sérüléseid függvénye! Ha a régmúlt eseményeit feloldod, akkor az nem csak az aktuális problémára megoldás, hanem megakadályozza, hogy a jövőben ez a bizonyos múltbéli esemény hasson a jelenedre. 

A tudatosság segít az önismeret útján. Eleinte szükség lehet a segítségre, de hosszú távon hasznos az önképzés!

Ha tetszik a GyógyítóTér tér technika, szívesen segítünk rálátni a problémádra és feloldani azt. Tanfolyamainkon minden tudást átadunk, hogy saját magad segítőjévé válj. 

Várunk szeretettel!

Ajánlott cikkek