Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Az érzelmek kiemelkedő szerepet játszanak egy gyerek fejlődésében. Fontos megérteni és támogatni őt ebben, mert hosszú távon pozitív hatással van a mentális és fizikai egészségére. Az érzelmek megértése és kezelése a felnőtt feladata. 

Érdemes megfigyelni és akár összeírni, hogy mik azok a szituációk, amik téged mint szülőt kibillentenek az egyensúlyodból. Ezek azok a helyzetek, amikor a semmiből képes vagy nagyon hevesen reagálni, amikor valójában magad sem érted miért, de nem vagy képes kontrolállni az érzéseidet.

  • Szorongok ha elmegy biciklizni.
  • Aggódom, hogy eszik-e eleget.
  • Idegesít, hogy lassú.
  • Kiborít, hogy nem teljesít úgy az iskolában, ahogy elvárom.
  • Megőrjít az értelmetlen hiszti.
  • Állandóan veszekedni kell vele, mert …

Miért hatnak rád ennyire erősen ezek az események? Miért így reagálsz? Gondolkodtál már rajta? 

Milyen gyerekkori trauma, generációs minta, mások elvárt reakciója vagy a régmúlt eseménye van ezek mögött?

Ha feltárod a kérdésekre a választ, azzal nem csak magadnak, de a gyerekednek is nagy segítséget adsz ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyen!

Azokat a helyzeteket is érdemes megfigyelni, amik a gyereket hozzák ki a sodrából. Ezekre a helyzetekre jellemző, hogy nem találunk rá magyarázatot, váratlanul és nagy erővel hatnak.

  • Minden ruha kényelmetlen.
  • Utálja, ha sürgetik.
  • Haza kell indulni a játszótérről, barátoktól, bárhonnan ahol jól érzi magát.
  • Le kell feküdni aludni.
  • Segíteni kell a házimunkában.

A kérdés ugyanaz, mint a szülő esetében. Mi váltja ki ezt a reakciót? Miért frusztrált ezekben a helyzetekben?

Lehet emögött hatalmi harc, a meg nem értettség dühe, az akaratérvényesítés kudarca, az alárendeltség kényelmetlensége vagy még sok minden más. Mi hívta életre vagy mi táplálja ezeket az érzelmeket? Hogy lehet ezeket a sokszor ismétlődő eseményeket megállítani?

Egy-egy probléma, ami mögött lehet karmikus kapcsolat vagy feladat, generációs minta, egy csoport hitrendszere vagy még sok minden más, a GyógyítóTér technikával néhány találkozás alkalmával felderíthető és kioldható. A mindennapokat erősen nehezítő helyzetekben ez jó megoldás. 

Hosszútávon jobb, ha elindulsz saját önismereti utadon. Tanulsz és képzed magad. A testedzés vagy a tudomány tanulása elfogadott dolog. Az érzelmek megértése még egy kicsit gyerekcipőben jár, de egyre többen ismerik fel ennek fontosságát.

Ha tetszik a GyógyítóTér technika, akkor gyere el tanfolyamainkra, hogy átadhassuk azt a tudást, amivel képes leszel megérteni saját magad és mások érzései, reakciói mögötti okokat. 

Olvass további érdekes információkat a témáról: Tudatos szülő 2.

Ajánlott cikkek