Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Mindenkire máshogy hat az anyaság. Óriási változás és előre nem lehet tudni, hogy mi az, ami felkészületlenül ér. Hatással vannak ránk az előző generációk, az előző életek anyamintái, női mintái. Elvárások sokasága a családból, a társadalomtól és a régmúlt energiáiból.

Hozzánk forduló esetek példái:

  • Úgy érzem elvesztettem nőiességemet, már nem vagyok olyan vonzó, mint a gyerek születése előtt.
  • Nem találom a helyem a családban az új szerepemben.
  • Minden percemet a gyerekemmel tölteném, ami gondot okoz a házasságban.
  • Szeretném visszakapni a férjemmel/feleségemmel együtt töltött időt, útban van a gyerek.
  • Nem vagyok elégedett a testemmel, nincs önbizalmam.
  • Idegesít a gyerekem, gyakran nem értem, hogy mit akar.

Miért jelennek meg ezek a nem várt érzések? Mitől fognak eltűnni?

Nagyon könnyen átvesszük a generációk mintáit. Lehet, hogy mi valójában egy pozitív mintát veszünk át, ami generációkon keresztül áldás volt, de a mai világban nem annak éled meg. Ilyen például hölgyeknél a telt alkat. Hosszú időn keresztül az volt a szép, a természetes, hogy egy asszony testesebb, mint egy fiatal lány. Főleg a média hatására van egy elvárás az örök fiatalsággal kapcsolatban, ahol a vékony nő a csinos nő. 

Milyen fő okai lehetnek a változásnak:

  • Előfordul, hogy egy korábbi generációs vagy előző élet sérülése jelenik meg, vagy 
  • egy olyan viselkedés kapcsol be, ami korábban életmentő volt, de ma blokkol, vagy
  • mint az előző példa is mutatja, ami korábban pozitívan hatott ránk, a mai kor szokásainak, ideáljának nem felel meg.

Mint minden csoportban, a családban is átrendeződnek a szerepek, az energiák, ha új taggal bővül. Ez az átrendeződés eleinte az újdonság varázsával elbűvölhet, de amikor mindenki felfogja, hogy ez nem átmeneti állapot, akkor lehetnek benne krízis pontok. Ahogy mi magunk, úgy a család többi tagja is új szerepet kap, ami nem biztos, hogy mindenkinek kényelmes. Például már nem a párunkra szegeződik minden figyelmünk az első gyerek születése után, vagy a második, harmadik, sokadik gyermek születésekor a “cuki pici” pozíciót átveszi az új kisbaba a nagyobb testvérétől.

Ha a családban nehéz fenntartani a békét vagy nincs egyensúlyban a családtagok közötti szeretet, kötődés, akkor érdemes a karmikus kapcsolatot megnézni. Ezen felül azt is érdemes megvizsgálni, hogy a “tükrök világában” mit tükröz az egyik ember a másiknak? Például: Az egyik családtag rendetlen, a másik belefeszül hogy rend legyen. Az egyik szülő mindig fegyelmez, a másik a “jó fej” szerepet vállalja. Miért?

Hogy a hozzánk forduló problémájánál milyen kérdések merülnek fel, az mindig egyedi. A gyökér okot keressük például a generációs mintákban, az előző életekben, a kollektív tudatban vagy akár ezéletbeli mintákban.

Várunk szeretettel!

Ajánlott cikkek