Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Gyakran gyermekünk óvodás korában figyelünk fel először a tünetre, de lehet, hogy már fiatalabb korban is feltűnik, hogy nem bírja azokat a programokat, ahol sok ember van vagy nagy a zaj.

Vannak gyerekek, akiknek nagyon érzékeny a hallásuk és a mások számára normális, mindennapi zajokat is elviselhetetlenül erősnek érzékelik, ekkor beszélünk túl érzékeny hallásról, rövidebb nevén túlhallásról.

A túlhallás oka nem csak egy klinikailag meghatározott idegrendszeri eltérés lehet, hanem az, hogy hallják az átlag felnőtt számára láthatatlan és hallhatatlan világ lényeit is, például a holt lelkeket. Ezeket a megkülönböztetés miatt nevezzük most inkább „extra hallásnak”.

Fontos, hogy a szülő megismerje, megtudja, hogy mit hall a gyerek, hogy meg tudja őt nyugtatni. Ha a szülőben nincs félelem, az nagyon sokat segít a gyereknek!

Ahhoz, hogy enyhüljön vagy megszűnjön a túlhallás vagy/és az extra hallás, két fő megoldás van a GyógyítóTér technika használatával:

  • Megnézzük, hogy mi az oka a túlhallásnak és/vagy az extra hallásnak – milyen “program” okozza – és csökkentjük a gyermek erre való nyitottságát.
  • Megtanítjuk a gyereket a helyes fókuszálásra, hogy csak azt hallja, amire figyelni akar.

A figyelemzavar egyik oka lehet a túlhallás és az extra hallás is, mert az idegrendszer túlterhelté válik a hangzavar miatt. A probléma megmutatkozhat agrasszióban vagy túlzott félénkségben, hiszen ezek a frusztráció gyakran megfigyelhető tünetei. Ez is egy egy ok, hogy SNI státuszt kap egy gyerekek.

Ha szeretnéd megtanulni a GyógyítóTér technika módszereit, hogy saját kezedbe vehesd a megoldást, akkor gyere el következő tanfolyamunkra. 

Ha segítséget szeretnél kérni a megoldáshoz, gyere el egy kezelésre.

Várunk Szeretettel!

Az általunk leírtak egy alternatív lehetőség a szülő és a gyermek számára, nem állítunk fel orvosi diagnózist és a módszer nem terápia!

Ajánlott cikkek