Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Gyermeked gyakran hiányzik az óvodából, iskolából?

Fáj a hasa, fáj a torka, fáj a feje, csúnyán köhög, sokszor megfázik, stb.

  • Mi áll a tünetek mögött? 
  • Mire használja a gyerek vagy éppen a szülő a tüneteket? 
  • Miért jó nem menni óvodába, iskolába?
  • Mitől vagy kitől fél?
  • Mit nem mer kimondani vagy meghallani?
  • Mit nem tud feldolgozni?

Minden tünetnek van lelki vetülete! A fenti kérdések a leggyakrabban felmerülő okokra mutatnak rá.

A hozzánk forduló páciensek eseteiből válogattunk néhány példát:

1.Minél fiatalabb egy gyerek, annál intuitívabb! Kérd meg, amikor pl. fáj a hasa, hogy csukja be a szemét és érezzen rá, hogy mit üzen a pocakja. Miért fáj? Ha nagyon kényelmetlenül érzi magát a fájdalom miatt, akkor beszéljetek erről amikor már jól van.  Ha nem akar vagy nem tud róla beszélni, akkor kérd meg, hogy rajzolja le és a rajzon látható ábrákra kérdezz rá, hogy egyik-másik figura mit jelent, miért van a papíron. Sokszor önmagában a felismerés is gyógyítólag hat!

Nagyobbacska páciens tökéletesen megfogalmazta, hogy miért fáj a mandulája: “Mert van egy titkom, amiről nem akarok beszélni.”

2. A gyerekek átérzik a szülők problémáit, a családi feszültséget. Egy harmonikus családban is vannak problémák. Beteg hozzátartozó, munkahelyi feszültség, anyagi gondok, nézeteltérés, stb.  Ha a betegséggel magára vonja a figyelmet, akkor “megmenti” a szülőt. Vajon miért gondolja, hogy neki ez a feladata? 

3. Másik ok lehet, hogy van valami tevékenység, hobbi, amit a gyerek otthon szokott csinálni és annyira vágyik rá, hogy tudat alatt “elintézi”, hogy otthon maradhasson. Ide tartozik az is, ha fáradt és pihenésre vágyik!

4. Gyakori ok a félelem. Fél egy gyerektől vagy egy pedagógustól, a szabályoktól, a számonkéréstől, a tömegtől, bármitől, amit az óvodában, iskolában tapasztal. De miért fél? Mi van a félelmei mögött?

Az okok eredhetnek például generációs mintából, csomporttudatból vagy előző életből. A gyerek átveheti a szülő hitrendszereit vagy átérezheti a közösség vagy egy másik ember félelmét is. Két személy vagy egy személy és egy közösség között feszülő erős ellentét sokszor karmikus eredetű.

Az ok szerteágazó lehet, a kezelés során felszínre hozzuk az adott páciens problémájához tartozó gyökérokokat és oldjuk, elengedjük azokat. Ha segítségre van szükséged, keress meg minket, segítünk.

Ha szeretnéd a „házipatika” tudásodat bővíteni, hogy mindig segítségére lehess gyermekednek a szelíd gyógymódok valamelyikével, akkor gyere el tanfolyamainkra, minikurzusainkra és legyen tiéd is a tudás! Képes leszel a lelki blokkok kioldására.

A téma 2. részést itt olvashatod.

A GyógyítóTér technika egy alternatív megközelítése a problémáknak. Nem helyettesíti az orvosi diagnózist vagy szükség esetén az orvosi ellátást.

Ajánlott cikkek