Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Ismersz olyan embert, aki körül állandó a káosz, a rendetlenség? És olyat aki kínosan ügyel a rendre? A szélsőséges viselkedésnek általánosságban hasonló a gyökere. Az lesz rendmániás, aki retteg a rendetlenségtől és az lesz rendetlen, aki megítéli a rendet. De miért?

  • Aki körül állandó a felfordulás, mit gondol a rendmániásról? Merev, fantáziátlan, unalmas, vagy bármi más, ami az illetőnek negatív érzést hoz fel. Ez egy szubjektív megítélés, ez az egyén nézőpontja.
  • Mit gondol a rendetlen emberről a rendmániás? Megbízhatatlan, figyelmetlen, visszataszító, stb. Ez megint az egyén nézőpontja, ítélete, nem az objekív valóság. 

Miért menekül ítéletei elől inkább a másik végletbe?

  • Ha a felmenői közül valaki vagy az illető előző életeiben a túlzott rendszerezettséget rosszá tette, mert valami negatív esemény történt a túlzott rend fontossága miatt, akkor az a következtetés született benne, hogy a túlzott rend veszélyes. Az ember alapvetően a biztonságra törekszik. Ha a túlzott rend veszélybe sodorta, akkor ebből okulva a biztonságosnak gondolt káoszt fogja választani. Hasonló gondolatmenet a másik végletet élőkre is igaz lehet.

Van, aki körül látszólag káosz van, de ő mindig tudja, hogy mit hol keressen. Itt csak arról van szó, hogy neki az átlagtól eltérő rendszere van!

Mikor kezdődik mendez?

  • Akkor kapcsolnak be a generációs minták vagy előző élet tapasztalásai, amikor történik valami jelen életünkben, ami aktiválja ezt az emléket.
  • Gyakran gyerekkorban aktiválódnak a régmúlt mintái, ezért is fontos a tudatos gyereknevelés. Próbáljuk bevonni a gyereket az otthoni rend rendszerébe. Legyen beleszólása abba, hogy ő hogy rendezné a dolgait. Ne erőltessük rá minden áron azt, amit mi jónak látunk. Ha rendszeresen és nagyon negatívan ítéljük meg a gyereket vagy más embereket azért mert túl ilyen vagy olyan, akkor az szintén elindíthat a gyerekben egy azonos vagy egy homlokegyenst más viselkedést függően attól, hogy a szülővel épp azonosulni akar vagy nem.

Fontos, hogy ítélkezésünkkel ne fokozzuk a kényszeres viselkedésben szenvedő érzéseit. Ha nem fogad el segítséget, a legtöbb amit tehetünk, hogy elfogadjuk! Vannak helyzetek, amikor ez nagyon nehéz lehet. Ilyenkor a legtöbb amit tehetünk, hogy a bennünk feljövő érzéseket rendezzük.

A GyógyítóTér technikával meg tudjuk nézni, hogy mi a szélsőséges viselkedés gyökéroka – generációs minta, előző élet, jelen élet traumája – és oldani tudjuk azt. Nem kell elfogadni, hogy a korlátozó viselkedés tönkretegye az illető és a környezete életét.

A módszer egy alternatív lehetőség a probléma megoldásához. Nem helyettesíti az orvosi kezelést, amennyiben az szükséges! Ennek megállapítása az orvos feladata.

Ajánlott cikkek