Telefon

06-30/952-4368

E-mail

gyogyitoter@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hét minden napján

Szülőként félsz gyermeked kamaszkorától? Te milyen kamasz voltál?

Ha tényként kezeled, hogy ezt a korszakot csak túl kell élni és szinte félsz tőle, akkor ezzel azt az energiát támogatod, hogy így is legyen. Mindenki szereti, ha igaza van!

Azok a szülői eszközök, amik kisebb korban működtek, ebben az időszakban már nem hatásosak. Ha a szülő nem tud alkalmazkodni a változáshoz és nem akarja észrevenni és elfogadni a gyerek/fiatal erősödő egyéniségét és önállóság iránti igényét, akkor az biztos hogy konfliktust szül.

  • Szülőként milyen szülői mintát követsz? Miért nehéz a változást elfogadni? Mi ágál benned a változás ellen? Milyen tükröt tart eléd a kamaszod?

Egy másik probléma, hogy amikor a gyerek egyre felnőttesebben néz ki, akkor elfelejtjük a benne lakó gyereket, az érzékeny, törődésre vágyó lelket. 

  • Miért okoz nezézséget a kamasz gyerekednek megadni azt a fajta szeretet és törődést, amit kiskorában? Sok benned a tüske, mert goromba veled? Nem is feltételezed, hogy igénye van rá? Talán már más az ahogy szeretné hogy ezt kifejezd felé?
  • Sok kamasz fél a felnőttéválástól. Szorong, hogy ki is ő most valójában? Ezer kérdés kavarog benne, amit sokszor megfogalmazni sem tud, így inkább nem beszél róla. Egyre több a titka, mert nem tudja kivel beszélhetne a benne felmerülő kérdésekről. A probléma ezen részét a kamasz bevonásával kell megoldani.

A kamasz kor remek lehetőség a szülő számára, hogy személyiségfejlődésben egy újabb szintet lépjen. A kamasz tükröt tart! “Kinyílik a csipája” és elmondja a véleményét. Lehet, hogy erősen fogalmaz, amivel megbánt. Szabad megbántódni, de mellette érdemes kioldani az okot, ami miatt a szavai szíven ütöttek!

Lehetnek olyan generációs viselkedésminták, amik a felnőtté válás útján bekapcsolnak. Feltűnhet, hogy bizonyos jellemvonásai elkezdenek erősödni. „Olyan kezd lenni mint a nagyapám.”

Ha a gyereknél erős volt a dackorszak, és ott elnyomtuk, nem megértettük, akkor az a megoldatlan energia kiskamasz korban visszatérhet, mert megoldásért kiált. Ha ezen a ponton sem szentelünk figyelmet a problémának, akkor az tovább nő és újra megmutatja magát, de már sokkal erősebben nagykamasz korban.

Vannak feladataink, ami miatt megszülettünk. Ha a család nem támogató ebben (lehet, hogy ez nem így van, de a gyerek/fiatal így érzékeli), akkor nagy feszültségek keletkeznek, aminek két megnyilvánulása lehet. Vagy kifelé rombol – lázadás, vagy befelé – depresszió, önbüntetés.

Most akkor a gyerekkel van a gond vagy a szülővel?

A GyógyítóTér technikával nem csak a gyereket/fiatalt vagy csak a szülőt kezeljünk, mert az ok biztos, hogy szerteágazó és mindenkit érint, mindenki jelen van a problémában.

Nem csak a szűk család (gyerek-szülő), hanem a felmenők, a kollektív tudat – milyen egy “tipikus” kamasz – hitrendszere, a család karmikus kapcsolódása, a család sorsfeladata, az egyének múltbéli és jelenbéli “vállalásai”, stb.

Tanfolyamainkon megtanulhatod azokat a techinkákat, amik segítik a fent leírt élethelyzet megértését és oldását.

Személyes konzultáción segítünk a tünetek mögötti okok megértésében, felismerésében és oldjuk azokat az energetikai blokkokat, amik miatt a helyzet fennáll.

Minden, a találkozáson feltárt információt bizalmasan kezelünk! A tinédzser egyedül is bent lehet a kezelésen, ha feszélyezi a szülő jelenléte.

A módszer egy alternatív megoldás a problémára. Nem állítunk fel diagnózist. A módszer nem terápia!

Ajánlott cikkek